Uspešan završetak letnje turističke sezone, 2017. godine

Foto: Ana Pavlović

Na kraju letnje turističke sezone 2017. godine na planini Cer, želimo da se zahvalimo svim posetiocima, turistima i izletnicima koji su odabrali ove godine Cer kao svoje mesto za odmor. Svi mi koji se bavimo pružanjem usluga u turizmu i ugostiteljstvu na Ceru imali smo veliko zadovoljstvo da budemo domaćini izuzetnim gostima u toku ove sezone. Razvoj turizma na Ceru ide u pravcu da se na Ceru razvija ekoturizam i da Cer postane eko destinacija, ono što nas sve posebno raduje je visok stepen odgovornosti prema očuvanju prirode Cera koju su pokazali naši gosti, turisti i izletnici.

U organizaciji ‘Cerera sporta’, Biciklističkog saveza Srbije, Moto saveza Srbije i Ministarstva sporta, a pod pokroviteljstvom grada Šapca, održana su dva velika i značajna sportska događaja na Ceru. U avgustu Državno prvenstvo u Mountain bike maratonu, a u novembru Hard endure moto trka, oba događaja su bila pod nazivom ‘Stazama slavnih ratnika – Cer 2017.’

Cer je ove godine dobio i značajnu nagradu za najbolju eko turu u Srbiji. Eko tura ‘Eko avantura Cera’ otvorila je put ka proglašenju Cera za eko destinaciju. Dobitnik nagrade je Udruženje EKOS iz Šapca. (Autor ture. Ana Pavlović, saradnici na kreiranju ture: Msc Maja Mandić i Msc Olivera Vasić Kikanović)

Zahvaljujući EKOS-u, Maji Mandić i Oliveri Vasić Kikanović iz Udruženja EKOS iz Šapca i ekspertskim timovima Zavoda za zaštitu prirode Srbije, Cer je na korak od dobijanja statusa Zaštićenog područja.

Posredstvom Turističkih agencija iz Srbije, web site: www.SerbianAdventures.com , brojnih udruženja iz Srbije, Cer su posetile organizovane turističke grupe i izletnici iz Srbije i inostranstva. Na turističkoj promociji Cera, u toku 2017. godine, svoj izuzetan doprinos dao je web portal, za turističku promociju Srbije, ‘Gost.rs’.

Vodičko informativna služba na planini Cer, koja funkcioniše u sastavu MA ‘Verden’, kroz svoje autorske tematske turističke ture upoznala je  ove godine 400 izletnika i turista sa prirodnim i kulturnim vrednostima, kao i sa nematerijalnom kulturnom baštinom Cera.

Zahvaljujemo se svima koji su svojim radom doprineli kroz svoje angažovanje i kroz pružanje usluga gostima, izletnicima i turistima da ova sezona bude uspešno završena. Mi svi nastavljamo naš rad i u zimskoj sezoni, za sledeću letnju sezonu pripremamo lepa iznenađenja i dopunu dodatnih sadržaja za sve ljubitelje prirode Cera.

Poštovani prijatelji, pozivamo Vas da u toku zimske sezone i sledeće letnje sezone Vaša destinacija za odmor bude legendarna i prelepa planina Cer!

Autor teksta: Ana Pavlović

Foto: Ana Pavlović

Foto: Ana Pavlović

Foto: Slobodan Mijatović

Foto: Zoran Ivković Kiza

 

Dodatne informacije