O nama

Agencija Verden je marketing agencija koja se kroz storytelling koncept bavi turističkom promocijom grada Šapca, planine Cer i pružanjem usluga licenciranog turističkog vodiča.

Storytelling koncept, turističke promocije, podrazumeva kreativne tematske turistčke ture koje će svojim sadržajem i pričom (o događajima, znamenitim ličnostima, mestima …) upoznati turiste sa Šapcem i planinom Cer. U, 2018. godinu, šestu godinu rada MA ‘Verden’ i petu godinu Vodičke službe na Ceru ulazimo pod novim promotivnim sloganom 'IZABERI, UPOZNAJ i DOŽIVI’ planinu Cer i Grad Šabac.   

Marketing Agencija "Verden" osnovana je 5. septembra 2012. godine i bavi se turističkom promocijom grada Šapca i planine Cer. Uvođenjem novog načina rada i kroz koncept koji prati svetske trendove, koji je već više od jedne decenije ustaljen u svetu, mi kroz direktan kontakt sa turistima vršimo turističku promociju.

U okviru našeg poslovanja i pružanja usluga turistima mi ne ulazimo u domen poslovanja i rada Turističkih agencija i Organizatora putovanja. Mi sarađujemo sa brojnim Turističkim agencijama iz Srbije koje se bave receptivnim turizmom i pružamo im mogućnost da kroz naše autorske tematske ture, koje vodi Ana Pavlović, na jedinstven način  upoznaju svoje turiste sa lepotama Šapca, Mačve, Pocerine i planine Cer.

Od 2013. godine kada su se stekli zakonski uslovi, u okviru našeg programa PROMOTER TURIZMA pružamo usluge turističkog vodiča i imamo preko 13 autorskih tematskih turističkih tura čiji je autor Ana Pavlović, vlasnik agencije i licencirani turistički vodič

U okviru naših tematskih turističkih tura mi upoznajemo domaće i strane turiste sa prirodnim i kulturnim vrednostima i nematrijalnom kulturnom baštinom Šapca, Pocerine, Mačve i planine Cer.

U skladu sa našim poslavanjem 2013. godine doneta je odluka da se pokrene, u okviru programa PROMOTER TURIZMA, Vodičko informativna služba na planini Cer sa ciljem da se kroz tematske turističke ture promovišu prirodne i kulturne vrednosti planine Cer, kao i nematerijalna kulturna baština. Posebnu pažnju dajemo negovanju i čuvanju sećanja na Cersku bitku i cerske junake zbog kojih planina Cer ima memorijalni karakter.

 

Šta smo radili i gde smo učestvovali od 2012. godine

-Aktivnosti u 2013. godini-

-Prvo naše predstavljanje je bilo u martu 2013. godine na "Bazaru starih i umetničkih zanata" , koji je se održao u organizaciji Šabac Fashion Day-a. U avgustu mesecu 2014. godine smo učestvovali u tradicionalnoj manifestaciji "Veče kupovine i dobre zabave"  i predstavili našu tematsku turu "Obilazak starih Šabačkih kafana"

-Vodičko informativna služba na planini Cer je počela sa radom 15. juna 2013. Godine.  Od 2014. godine do kraja 2017. godine na Cer smo doveli, posredstvom Turističkih agencija iz Srbije, raznih Udruženja i visokoškolskih ustanova  2000 registrovanih turista i izletnika na planinu Cer.

-Aktivnosti u 2014. godini-

-U želji da promovišemo Grad Šabac i planinu Cer, na poziv Ane Pavlović člana UTVS, 29. novembra 2014. godine prvi put su Šabac i planinu Cer organizovano posetili članovi Udruženja turističkih vodiča Srbije. Poseta je realizovana uz podršku Gradske uprave Šapca i Turističke organizacije grada Šapca.

-Na inicijativu i predlog , Ane Pavlović,u februaru 2014. godine prvi put u Šapcu je organizovano obeležavanje Svetskog dana turističkih vodiča u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Šapca i licenciranim turističkim vodičima iz Šapca.

-U aprilu 2014. godine učestvovali smo u kreiranju i predstavljanju tematskih turističkih tura Turističke organizacije grada Šapca "Putevima cerskih junaka" i "Cer i cerski manastiri".

-U želji da damo svoj doprinos obeležavanju stogodišnjice Cerske bitke napravili smo tematsku turističku turu "Odlučujući dani slave i pobede" koju smo realizovali 18. i 19. avgusta 2014. godine u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Šapca.

-Aktivnosti u 2015. godini-

-Svojim učestvovanjem na 37. Međunardnom sajmu turizma u Beogradu 2015. godine promovisali smo planinu Cer i Vodičko informativnu službu na planini Cer.

-Na stručnim seminarima Udruženja turističkih vodiča Srbije, Ana Pavlović je držala predavanja o Cerskoj i Kolubarskoj bici u kojima je prezentovala važnost planine Cer sa istorijskog i vojnog aspekta.

-Učestvovali smo na tribinama o razvoju Seoskog turizma u Pocerini i Mačvi koji su se organizovali u Vili Albedo.

-Dali smo naš doprinos i Festivalu cveća "Ruže Lipolista" u junu 2015. godine autorskom turom "Lipe listaju, ruže cvetaju, a devojke se udaju u junu". 

-Aktivnosti u 2016. godini-

-Predstavili smo planinu Cer na 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, u februaru 2016. godine.

-U aprilu 2016. godine posredstvom Gradske uprave grada Šapca na Cer je došlo 150 najboljih šabačkih osnovaca koje smo upoznali sa prirodnim i kulturnim vrednostima Cera.

-Posredstvom TA ‘PanaComp’ iz Novog Sada, u julu, 2016. godine imali smo zadovoljstvo da predstavimo Cer i Spomen kompleks ‘Cerska bitka’ u Tekerišu turistima iz Brazila.

-Svoj doprinos smo dali i obeležavanju 102. godišnjice Cerske bitke kreiranjem nove tematske turističke ture ‘Noć pred pobedu’ koja je realizovana 19. avgusta 2016. godine u organizaciji ‘Vodičko informativne službe na planini Cer’.

-U oktobru 2016. godine bili smo domaćini studentima i profesorima Visoke turističke škole iz Beograda .

-Aktivnosti u 2017. godini-

-Predstavili smo planinu Cer na 39. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, u februaru 2017. godine.

-U avgustu 2017. Godine bili smo u operativnom timu za organizaciju Državnog prvenstva  MOUNTAIN BIKE MARATON ‘Stazama slavnih ratnika – Cer 2017.’, koje su organizovali Biciklistički savez Srbije, Ministarstvo sporta, Cerera sport, pod pokroviteljstvom grada Šapca.

-12. septembra 2017. godine Udruženje ‘EKOS’ Šabac i Ana Pavlović su dobili nagradu za Održivi turizam u 2017. godini ‘Za održivi razvoj’, za EKO AVANTURU CERA najbolju eko turu u Srbiji.

-U novembru 2017. godine bili smo deo operativnog tima za organizaciju HARD ENDURO MOTO TRKA ‘Stazama slavnih ratnika – Cer 2017.’, koje su organizovali Moto savez Srbije i Cerera sport, pod pokroviteljstvom grada Šapca.

-Aktivno radimo na promociji planine Cer kao Eko destinacije.

AUTORSKE TEMATSKE TURISTIČKE TURE:

Grad Šabac

-Obilazak starih Šabačkih kafana

- Šetnja kroz period Belle Époque Šapca

-Šetnja kroz gospodar Jevremov Šabac sa Tomanijom Obrenović

-Sabac pub tour

Mačva - Lipolist

-Lipe listaju, ruže cvetaju, a devojke se udaju u junu

Planina Cer

-Razgledanje planine Cer za jednodnevnu pešačku turu

-Šetnja kroz legende i mitove

-Noćne šetnje Cerom

-Kroz prirodu, tradiciju i prošlost Cera

-Dragulji srednjevekovnog crkvenog graditeljstva na području Cera

-Odlučujući dani slave i pobede

-Noć pred pobedu

Eko ture:

-Eko avantura Cera (autori: EKOS Šabac i Ana Pavlović)

 

U okviru programa PROMOTER TURIZMA, 2016. godine, na planini Cer otvorili smo Outdoor info pult Vodičko informativne službe gde svi posetioci i turisti mogu na jednom mestu da dobiju potrebne informacije o turističkim atrakcijama, smeštajnim kapacitetima, turističkim turama, aktuelnostima i trenutnim dešavanjima.

Svojim radom u oblasti promocije turizma i turističkih resursa na području opštine Šabac i planine Cer, kao i autorskim tematskim turističkim turama, mi stvaramo turistički proizvod.

 

MA 'VERDEN' 

 

 

Foto: Sonja Nedeljković

Foto: Ana Pavlović

Dodatne informacije