Promoter turizma

U putovanju kroz istoriju  promoter  turizma , objasniće vam  zašto je Feliks Kanic Šabac nazvao Mali Pariz, zašto mu se divio Joakim Vujić.Provešće vas kroz period belle epoque Šapca (1870.- 1914. godina) kada je grad doživeo velike arhitektonske promene, a njegovi stanovnici prihvataju modele života evropske civilizacije. U tom periodu je došlo i do razvoja  čuvenog kafanskog života Šapca. Ispričaće vam i potresnu priču zašto je Šabac  nazvan Srpski Verden.
U poseti Spomen-kosturnici i muzeju posvećenom palim srpskim junacima u cerskoj bici 1914. godine i legendarnoj planini Cer shvatćete zašto dolazak ovde nije putovanje već hodočašće.Upoznaće vas sa 5 kćerki cara Trojana , ispričati vam priču o putovanju kroz istoriju.
Posetićete  mesto  „srpskih Termopila“ u Čokešini kako ga je nazvao nemački istoričar Leopold Ranke. Predstaviti vam dragulje srednjevekovnog crkvenog graditeljstva.
Promoter turizma preporučiće vam najbolji smeštaj u nekom od hotela u Šapcu,  ako želite odmor u prirodi možete odsesti u nekoj od  etno kuća ili kuća za odmor koje se nalaze u okolini  Šapca ili u planinarskom domu "Lipove vode" na planini Cer.
Organizuje za vas posete muzeju, pozorišnim predstavama,  kulturnim manifestacijama i događajima koji se održavaju u našem gradu, kao i posete najboljim restoranima, klubovima i garantuje odličan provod.
Naše usluge vam stoje na raspolaganju.

Od 21.04.2013. godine, Promoter turizma vam nudi i usluge licenciranog turističkog vodiča.

 

- VODIČKO - INFORMATIVNA SLUŽBA NA PLANINI CER -

Od 15. juna 2013. god., planina Cer ima svog Prvog turističkog vodiča.

U toku obilaska stručni vodič prezentovaće vam istoriju Cerske bitke i spomenika iz Rimskog perioda. Predstaviće vam dragulje srednjevekovnog crkvenog graditeljstva. Upoznaće vas sa prirodnim vrednostima planine Cer (flora i fauna). Saznaćete o tradiciji i običajima lokalnog stanovništva.

Dobro došli na mesto gde se stvarala istorija, dobro došli na planinu Cer!

Kontakt za sve dodatne informacije:

Ana Pavlović, licencirani turistički vodič specijalizovan za planinu Cer

tel: 064/ 938-9448

 

Dodatne informacije